Església de Sant Esteve de Vilademí

Església de Sant Esteve de Vilademí

Vilademí
Església de Sant Esteve de Vilademí

Església de Sant Esteve de Vilademí - Llocs d'interès

L’església primitiva, que devia ser romànica del segle XII-XIII, va ser profundament transformada el segle XVIII, aprofitant elements de l’antiga església.

Façana

La façana actual és barroca amb una fornícula sobre la portada. A la llinda hi ha la inscripció: “Caritas me fecit 1779”. Les restes de construcció medieval només són visibles als murs laterals de la nau i a la façana de ponent, on es poden observar carreus ben escairats col·locats en filades uniformes. També conserva de l’obra romànica una finestra de doble biaix amb arc de mig punt situada a la part superior del mur de migdia.

Pica baptismal

És una peça de considerables dimensions. Té forma de copa i la sosté un esquifit peu poligonal amb una gran base circular de pedra, semblant a les que, per exemple, formen part de diverses piques araneses. Es creu que procedeix de la primitiva església, però la manca d’ornamentació fa molt difícil aventurar la seva datació.

Pica de l’aigua beneita

Segurament que també la pica de l’aigua beneita procedeix de l’antiga església romànica. És en forma de rústica columna amb el capitell buidat i d’una austeritat i senzillesa absoluts.

Interior

L’interior és adornat amb motllures d’escaiola. Del mateix material són els retaules de les capelles laterals amb columnes i frontons de tipus neoclàssic. Les imatges són posteriors al 1939 i no tenen un valor artístic especial.